• home
 • video
 • pas verschenen

  Onderzoekskamer Ethische Commissie wil Blatter en Platini zwaar schorsen

  Staan Michel Platini en Sepp Blatter schaakmat?

  Het ziet er steeds beroerder uit voor Sepp Blatter en Michel Platini. De Onderzoekskamer van de Ethische Commissie van de FIFA adviseert om beide heren jarenlang te schorsen.

  De Onderzoekskamer trad in actie nadat de Ethische Commissie van de FIFA Blatter en Platini begin oktober een voorlopige schorsing van 90 dagen had opgelegd.

  Beide mannen gingen daartegen in beroep maar vingen deze week bot. Platini, die Blatter wil opvolgen als FIFA-voorzitter, startte daarop een procedure voor het Internationaal Sporttribunaal TAS.

  De Onderzoekskamer heeft zijn rapport nu afgewerkt. In het document staan aanbevelingen om Platini en Blatter sancties op te leggen. Wat die inhouden is niet bekend, maar het zou gaan om jarenlange schorsingen.

  Blatter wordt ervan verdacht in 2011 een dubieuze betaling van twee miljoen Zwitserse frank aan Platini te hebben overgemaakt. Volgens Platini ging het om geld dat hem nog verschuldigd was voor werk dat hij tussen 1999 en 2002 had verricht. Blatter wordt daarnaast ook nog verdacht van mismanagement.