• home
 • video
 • pas verschenen

  De Pauw na baanrecord: "Dit is echt een droom die uitkomt"

  De Pauw: "Ongelooflijk"

  Moreno De Pauw heeft op de Zesdaagse van Gent het baanrecord van de Zwitser Tristan Marguet verpulverd. "Ik besef het nog niet goed", zegt een dolgelukkige De Pauw aan Sporza.

  Het baanrecord stond sinds 2012 op naam van de Zwitser Tristan Marguet, gegangmaakt door zijn landgenoot Franco Marvulli: 8"56.

  De voorbije dagen joeg Moreno De Pauw steeds vruchteloos op dat record. Maar vrijdag vielen alle puzzelstukjes plots wel in elkaar. Morgan Kneisky lanceerde De Pauw naar een kanontijd: 8"45 voor 166 meter.

  "Ik had gehoopt het ooit te kunnen breken, maar dan droom je van misschien een honderdste of twee honderdsten sneller. Nu breek ik het met 9 honderdsten (11 honderdsten, red). Het is echt een droom die uitkomt."

  "Ik zei gisteren nog dat het op details zou aankomen. Vandaag zat alles mee. Uitgerekend op de dag dat mijn beste maat Kristof (wijlen Kristof Goddaert, red) jarig is. Vorig jaar evenaarde ik het record op die dag, vandaag breek ik het. Dat wil toch iets zeggen. Hij is hier."