• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanden Stock niet naar Monaco: "Solidair met supporters"

  "We vragen de UEFA om rekening te houden met onze supporters."

  Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock zal zijn ploeg niet gaan steunen in hun Europa League-wedstrijd tegen Monaco. "Ik heb uitleg gevraagd aan de UEFA", schrijft hij in een open brief. "Onze 12e man is heel belangrijk."

  Op de website van Anderlecht geeft voorzitter Vanden Stock wat meer uitleg bij het standpunt van de club. "Ik heb in naam van de club uitleg gevraagd aan de UEFA", schrijft hij. "Anderlecht heeft begrip voor de maatregelen na de gebeurtenissen in Parijs, maar vraagt dat de UEFA toch rekening houdt met onze trouwe supporters".

  "Velen doen een zware financiële inspanning om de ploeg te steunen. De supporters maken ook sportief een verschil en, zoals de UEFA het zelf zegt, beide ploegen hebben het recht om gesteund te worden. De afwezigheid van onze supporters kan zeker een invloed hebben op het resultaat. Onze 12e man is belangrijk."

  Vanden Stock vreest wel dat zijn brief niet veel zal uithalen. "Of onze boodschap gehoor zal krijgen, is koffiedik kijken. Laat staan dat de UEFA bij machte is om hier iets aan te veranderen. Maar wie niet waagt, niet wint. Wordt vervolgd... Ik ben alvast solidair met de supporters en zal niet naar Monaco reizen.

  De UEFA heeft ook al kort geantwoord op de brief van Vanden Stock. "De UEFA is jammer genoeg niet bevoegd om de maatregel terug te schroeven, maar we proberen alle clubs gelijk te behandelen."