• home
 • video
 • pas verschenen

  Tchite (STVV) is al speelgerechtigd: "Voeten laten spreken"

  Tchite pronkt met zijn STVV-shirt op Stayen.

  STVV heeft zijn nieuwbakken spits Meme Tchite vandaag voorgesteld. "Conditioneel ben ik al in orde. Het liefst zou ik morgen al spelen, tegen Waasland-Beveren", zegt een voetbalhongerige Tchite.

  Na passages bij Standard, Anderlecht en Club Brugge is STVV de vierde Belgische voetbalclub op het cv van Meme Tchite.

  "Of ik bij Sint-Truiden hetzelfde niveau zal halen als bij Standard (foto) en Anderlecht? Daar wil ik het niet over hebben", zei Tchite voor de verzamelde pers.

  "Ik wil nu enkel spreken met mijn voeten. En dat mag morgen al zijn in de wedstrijd tegen Waasland-Beveren. Mijn conditie is in orde. Ik heb hier gisteren en vandaag al meegetraind met de spelersgroep."

  "Het enige het minpuntje is dat ik geen ervaring heb met kunstgras (Stayen is een kunstgrasveld, red). Ik zal dan ook op mijn hoede moeten zijn voor blessures."

  Hoe goed kent Tchite ondertussen zijn nieuwe ploeg al? "Dit is een professionele club vol jonge spelers. Ik zal hier als oudste speler (31 jaar, red) mijn verantwoordelijkheid opnemen."

  "Ik had andere aanbiedingen op zak, maar het voorstel van STVV beviel me heel goed. Deze club is niet meer dezelfde als tijdens mijn eerste verblijf in België."

  Tweet: