• home
 • video
 • pas verschenen

  Net op tijd voor de Clasico: Messi is opnieuw fit

  Lionel Messi raakte eind september geblesseerd.

  Barcelona-coach Luis Enrique had goed nieuws voor de supporters in aanloop naar de wedstrijd tegen Real Madrid. "Lionel Messi is speelklaar, maar het is logisch dat hij nog niet 100 procent de oude zal zijn."

  Barcelona moet het al sinds 26 september zien te redden zonder sterspeler Lionel Messi. De Argentijn liep een knieblessure op in de partij tegen Las Palmas, maar zou nu opnieuw fit zijn. Net op tijd voor de wedstrijd tegen eeuwige rivaal Real Madrid.

  "Of hij zaterdag speelt of niet, het goede nieuws is dat hij fit is", zei Luis Enrique. "Natuurlijk hoop ik dat hij speelt, maar we moeten afwachten hoe hij zich vandaag en morgen voelt."

  "Sinds hij weer met de groep traint, zijn de signalen positief. Hij is hersteld en heeft zich weer in de groep genesteld. Hij is nog niet 100 procent de oude, maar dat is onmogelijk na zo'n blessure. Alleen al het feit dat hij hersteld is, geeft ons meer vertrouwen. Zo belangrijk is Messi voor ons."

  Of Messi aan de aftrap staat tegen Real Madrid, wou Enrique dus nog niet kwijt. De trainer gaf wel nog mee dat ook middenvelder Ivan Rakitic opnieuw fit is.