• home
 • video
 • pas verschenen

  Lotto-Soudal: "Alle vertrouwen dat ook 2016 een topjaar wordt"

  Tim Wellens moet één van de speerpunten zijn van Lotto-Soudal in 2016.

  De renners en stafleden van Lotto-Soudal zijn sinds een een paar weken begonnen met de voorbereidingen richting 2016. Niet iedereen bereidt zich op dezelfde manier voor. Hoe vult een renner zijn dagen tijdens deze periode van het jaar? Tim Wellens, Adam Hansen en sportdirecteur Mario Aerts vertellen over hun tussenseizoen.

  Tim Wellens: "Werkstage bij Ridley Bikes"

  Wellens heeft niet stilgezeten tijdens zijn rustperiode. "Ik zit in mijn laatste jaar professionele bachelor in de Energietechnologie aan de hogeschool UC Leuven-Limburg", legt hij uit.

  "Om mijn diploma te halen, loop ik stage bij het bedrijf Ridley Bikes. Ik heb nu pas de tijd om die stage te vervullen. Mijn werk bestaat uit het bouwen van windtunnels."

  Wellens probeert in de eerste weken van de voorbereiding zo weinig mogelijk op de wegfiets te trainen. "Ik onderhoud vooral mijn conditie met een afwisseling van loop-, zwem- en mountainbiketrainingen. Zo heb ik nog voldoende motivatie als de echte trainingsweken aanbreken."

  "Ook hebben we met de "Jonge Benen" (Jasper Stuyven, Sean De Bie en Louis Vervaeke, zie foto) opnieuw een huisje gehuurd, ditmaal in Malaga. De heropbouw richting 2016 kan beginnen."

  Adam Hansen: "Lange hikingtochten van vier tot acht uur per dag"

  Naast wielrenner, productontwerper en computerspecialist is Hansen ook een avonturier. "Ik ben 12 dagen in Nepal geweest. Ik ondernam lange hikingtochten van vier tot acht uur per dag. Zo beklom ik vier bergtoppen in de Himalaya."

  "De lange wandeltochten zijn ideaal om op een relatief rustige manier de conditie aan te scherpen. De trainingsstage in december zal ik beter kunnen aanvatten dan vorige jaren, ook al heb ik nog geen meter op de fiets gezeten na mijn laatste wedstrijd."

  Hansen is sinds afgelopen Vuelta-recordhouder met het meeste aantal grote rondes op een rij. "Hikingtochten in de Himalaya zijn te vergelijken met een grote ronde. Je ziet meerdere dagen fysiek af om een eindpunt te bereiken. Dit geeft mij de nodige energie om volgend jaar opnieuw alle grote rondes tot een goed einde te brengen."

  Mario Aerts: "Heb er alle vertrouwen in dat ook 2016 een topjaar wordt"

  Ook voor sportdirecteur Mario Aerts was de rustperiode welgekomen. "Na een druk seizoen en vele nachten op hotel, slaap je graag eens in je eigen bed. Het was een mooi seizoen en dan kun je met een gerust geweten de winterperiode ingaan."

  "We mogen met een gezonde dosis ambitie vooruitkijken naar 2016. Onze jonge renners zijn een jaartje ouder en sterker en kunnen de goede lijn van 2015 voortzetten. Dan denk ik vooral aan Wellens en Benoot. Ook de ervaren renners zoals Gallopin en Greipel kunnen opnieuw schitteren volgend jaar. Met de huidige renners en omkadering heb ik er alle vertrouwen in dat ook 2016 een topjaar wordt."