• home
 • video
 • pas verschenen

  De Witte: "Zullen een klacht indienen bij de UEFA"

  "Ik begrijp de maatregel wel, maar het kan de match beïnvloeden"

  AA Gent-voorzitter Ivan De Witte leeft mee met de supporters die niet naar Lyon mogen afreizen. "Ik begrijp de Franse overheid, maar dit kan de match beïnvloeden. We zullen een klacht indienen bij de UEFA."

  Dat de Gentse supporters door de terreurdreiging niet welkom zijn in het stadion van Lyon voor de Champions League-wedstrijd was al bekend, maar het verbod gaat verder dan dat. "Het is een perimeterverbod. Onze supporters zijn dus ook rond het stadion en in de stad niet welkom", legt De Witte uit.

  "We hebben een heel uitdrukkelijke brief gekregen van de Franse overheid. Het is geen aanbeveling, maar echt een waarschuwing. Enkel het bestuur van de club is welkom. Als er toch supporters naar Lyon afzakken, lopen ze het risico opgepakt te worden en eventueel zelfs gerechtelijk vervolgd."

  "Ik leef echt mee met de bijna 3.000 supporters die zouden afreizen, maar toch zeg ik: ga niet. Het zou wel eens een heel slecht avontuur kunnen worden. Er heerst een angstpsychose in Frankrijk. De Fransen willen hun politie nu op andere dingen inzetten dan de veiligheid rond een voetbalmatch."

  "Ik begrijp dat, maar het blijft bijzonder jammer. Ik heb er toch heel veel bedenkingen bij. Voor de supporters en op sportief niveau is dit zeer jammer. Dit kan de match zeker beïnvloeden."

  "Wij gaan daarom een klacht indienen bij de UEFA. Anderlecht heeft dat ook gedaan trouwens. Ik besef dat dit concreet weinig zal veranderen, maar we doen dit om onze supporters te steunen. Dit is een statement."

  "Budget optrekken tot niveau van Anderlecht en Club Brugge"

  Op de persconferentie stelde AA Gent ook zijn nieuwe commercieel directeur voor: Serge Platel. De ex-algemeen directeur van het Festival van Vlaanderen moet ervoor zorgen dat het budget van de landskampioen opgetrokken wordt. "Er was een opportuniteit in de markt", vertelt De Witte.

  "Klassieke muziek is geen voetbal, maar hij kan evenementen organiseren en verkopen. En hij is ook een Gentenaar. Er wordt niet verwacht dat hij op het veld gaat staan of gaat scouten, hij heeft een groot netwerk en kan zo meer en andere sponsors aantrekken."

  "Nu draait AA Gent op 25 à 26 miljoen euro", vult Louwagie (foto) aan. "Ons doel is om te groeien naar een budget dat evenwaardig is aan dat waarover Club Brugge en Anderlecht beschikken, zowat 35 miljoen euro. Het optrekken van het budget moet ons toelaten de salarissen van onze spelers te verhogen zodat wij steevast kunnen meedingen naar een Europees ticket."

  NMBS Europe betaalt treintickets terug

  Er is toch een beetje goed nieuws voor de fans van AA Gent. Supporters die op 23, 24 of 25 november met de TGV naar Lyon zouden afreizen, krijgen hun ticket volledig terugbetaald. Ook de fans van Anderlecht krijgen hun treintickets naar Monaco terugbetaald door NMBS Europe.