• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel: "Ontgoocheld als ik zondag top 10 niet haal"

  Van der Poel brandt van verlangen en showde een zwarte regenboogtrui.

  Zondag is het zover: dan maakt Mathieu van der Poel zijn langverwachte comeback in Koksijde. "Het zou straf zijn als ik Wout van Aert nu al het vuur aan de schenen zou leggen", vertelde de 20-jarige Van der Poel op een babbel met de pers.

  Voor het eerst dit seizoen zal de regenboogtrui zondag weer in het veld te bewonderen zijn. Mathieu van der Poel brandt van verlangen na een knie-operatie en een stevige revalidatie.

  "Ik heb wel nog een serieuze conditionele achterstand", zegt Van der Poel. "Ik heb dan ook geen idee wat ik zondag kan verwachten."

  "Ik ben nerveuzer voor zondag dan voor het WK in Tabor (waar Van der Poel dit jaar de wereldtitel veroverde, red). Als ik niet in de top eindig, zal ik heel ontgoocheld zijn."

  Van der Poel hoopt dat hij zijn regenboogtrui echt kan laten blinken in de kerstperiode. "Het zou straf zijn als ik nu al Wout van Aert het vuur aan de schenen kan leggen."

  "In de kerstperiode wil ik weer top zijn. Ik kan nog enkele mooie klassementscrossen winnen en droom ook van de kampioenschappen."

  "Of ik wereldkampioen kan worden in Heusden-Zolder? Ja. Maar ik besef dat ik nog veel ups en downs zal kennen in de eerste weken. De ene week kan het heel goed gaan, terwijl het de week nadien serieus kan tegenvallen."

  "Zwarte regenboogtrui mooier dan witte"

  Ten huize Van der Poel zijn ze maar al te blij dat Mathieu straks weer meer het huis zal uit zijn. "Enkel onze hond was blij dat ik zoveel thuis was", lacht Van der Poel.

  "Hoe mijn dagen eruit zagen de eerste drie weken na de operatie? Opstaan, ontbijten, in de zetel liggen en beseffen dat je voor de rest van de dag niets anders kan doen."

  "Dat is vervelend voor een jonge gast als ik, maar ik kon de tijd wat doden door films en series te bekijken."

  Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. "Ik heb mijn regenboogtrui nog niet vaak hoeven te wassen", grapt Van der Poel, die op de persconferentie uitpakte met een zwarte versie van zijn wereldkampioenentrui.

  "Ik heb die zwarte versie laten maken en vind die trui veel mooier dan mijn originele regenboogtrui. Maar ik mag de zwarte trui enkel op training dragen, in de wedstrijden is die niet toegelaten."