• home
 • video
 • pas verschenen

  NBA: scoren van achter het bord met een bezem

  Booker scoorde op een wel heel bijzondere manier.

  Vannacht stonden tien wedstrijden op het menu in de NBA. Als u niet wakker gebleven bent, geen paniek. We bundelden hier de belangrijkste en opvallendste momenten.

  Harden maakt er 45

  De Houston Rockets hebben vannacht de Portland Trail Blazers verslagen met 108-103, weliswaar na een verlenging. Bij de Rockets was Harden dé uitblinker met 45 punten. Alle 9 punten die de Rockets scoorden in overtime, kwamen van Harden zelf.

  Booker scoort met behulp van bezem

  Het grappigste beeld van deze NBA-speeldag komt ongetwijfeld uit de wedstrijd tussen de Toronto Raptors en Utah Jazz (93-89-winst voor Utah). Een bal kwam klem te zitten achter het bord. Geen nood: Trevor Booker (Utah) stootte, met behulp van een bezem, de bal achter het bord weg, waarna die pardoes door de korf viel.

  Monsterdunk DeRozan, Gobert kan er mee lachen

  In diezelfde wedstrijd viel ook de dunk van de avond te bewonderen. Raptors-speler DeMar DeRozan dunkte zo krachtig dat zelfs Rudy Gobert, nochtans bekend als een uitstekende blokker, er geen antwoord op had.

  Uitslagen van vannacht:

  • Phoenix - Chicago 97-103
  • Atlanta - Sacramento 103-97
  • San Antonio - Denver 109-98
  • Boston - Dallas 102-106
  • Utah - Toronto 93-89
  • Houston - Portland 108-103 n.v.
  • Oklahoma City - New Orleans 110-103
  • Charlotte - Brooklyn 116-111
  • Orlando - Minnesota 104-101 n.v.
  • Philadelphia - Indiana 85-112