• home
 • video
 • pas verschenen

  Meer dan duizend politieagenten voor Real-Barça

  Het stadion van Real Madrid.

  De Madrileense politie neemt geen risico's voor de topper Real Madrid-Barcelona van zaterdag. Bijna 1.200 politieagenten moeten een veilige Clasico garanderen.

  De 1.200 agenten die zaterdag worden ingezet zijn er zes keer meer dan bij een klassieke risicowedstrijd. Bovendien zullen ook nog eens meer dan 1.300 stewards, agenten in burger en civiele beschermingsofficieren de veiligheid van de supporters moeten garanderen.

  "Bovenop de gewoonlijke maatregelen voor een risicomatch, zullen  nog een reeks extra maatregelen genomen worden. De recente aanslagen in Parijs en de gewelddadige tijd waarin we momenteel leven zijn de oorzaken van de toegenomen strengheid", luidt het bij het Madrileense stadsbestuur.

  Jorge Fernandez Diaz, de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, liet donderdag weten dat er geen concrete bedreigingen zijn ontvangen voor de wedstrijd van zaterdag, maar dat er geen enkel risico wordt genomen.