• home
 • video
 • pas verschenen

  Gijs Van Hoecke: "Ik rijd Gent met hetzelfde gevoel als Iljo"

  Gijs Van Hoecke hoort met Kenny De Ketele tot de favorieten in Gent.

  Gijs Van Hoecke, die zich meer en meer focust op het wegwielrennen, maakt mee het mooie weer in de Gentse Zesdaagse. "Deze editie is zeker geen half afscheid", zegt de 24-jarige van Topsport Vlaanderen aan Sporza.

  Van Hoecke heeft een aantal goeie argumenten: "Ik woon vlak bij Gent en het is voor mij heel plezant om hier te rijden."

  "Ik rijd hier met hetzelfde gevoel als Iljo (Keisse). Ik denk dat ik die niet wil missen. Als het in mijn wegprogramma past, zal ik er altijd bij zijn."

  Van Hoecke bouwt zijn pistecarrière af: "Een zesdaagse hoort niet echt bij de piste. Dit is iets volledig anders. De sfeer is hier zo goed, zeker als je hier uit de buurt komt. Je wil dit toch meemaken."

  Van Hoecke rijdt in Gent rond met De Ketele, maar ook met zijn moeder in gedachten. "Ze is twee jaar geleden in deze periode overleden. Ik probeer er in de koers niet te veel aan te denken. Moest ik winnen, dan zal ik die aan haar opdragen."