• home
 • video
 • pas verschenen

  Dominguez moet wereldtitel uit 2009 inleveren van TAS

  Marta Dominguez moet haar wereldtitel inleveren.

  Steeple-loopster Marta Dominguez moet haar wereldtitel uit 2009 en haar Europees zilver uit 2010 inleveren. Dat is het gevolg van een beslissing van het Internationaal Sporttribunaal TAS. Dominguez wordt ook voor drie jaar geschorst.

  Het TAS acht de inmiddels 40-jarige Marta Dominguez schuldig aan dopinggebruik op basis van verdachte schommelingen in haar biologisch paspoort.

  De internationale atletiekfederatie en het wereldantidopingagentschap waren naar het TAS gestapt. Zij konden zich niet neerleggen bij de beslissing van de Spaanse bond om Dominguez vrij te pleiten van dopinggebruik. Volgens de Spaanse federatie waren de aangeleverde gegevens in het bloedpaspoort onvoldoende om de dopingbeschuldiging hard te maken.

  Het TAS schorst Dominguez nu voor drie jaar. Tevens worden al haar resultaten tussen 5 augustus 2009 en 4 januari 2013 geschrapt. Ze verliest daardoor onder meer haar wereldtitel op de 3.000 meter steeple uit 2009 en het Europees zilver uit 2010 op hetzelfde nummer.