• home
 • video
 • pas verschenen

  Bulgaarse gewichtheffers mogen niet naar Rio

  Ivan Markov is een van de Bulgaarse dopingzondaars.

  Er zullen volgend jaar geen Bulgaarse gewichtheffers deelnemen aan de Olympische Spelen. Dat heeft de Internationale Gewichtheffersfederatie (IWF) bekendgemaakt.

  Midden maart hadden elf Bulgaarse gewichtheffers een positieve dopingplas afgeleverd. Het land werd vervolgens uitgesloten van de Europese kampioenschappen in Tbilissi (Georgië) van 9 tot 18 april. Die sanctie wordt nu ook uitgebreid tot de Olympische Spelen.

  Het was al het tweede grote dopingschandaal dat het Bulgaarse gewichtheffen trof. Twee maanden voor de Olympische Spelen in 2008 in Peking moest het land zijn hele team terugtrekken na enkele positieve dopingtesten. Op de Olympische Spelen van Londen in 2012 vaardigde Bulgarije slechts twee gewichtheffers af