• home
 • video
 • pas verschenen

  Belg Verreth maakte net niet de mooiste goal op het WK U17

  Het doelpunt dat jonge Duivel Matthias Verreth op het WK U17 in Chili scoorde in de achtste finales tegen Zuid-Korea is verkozen tot het op twee na mooiste doelpunt op de eindronde.

  Diego Cortes nam in de halve finales tegen Nigeria het mooiste doelpunt voor zijn rekening. Cortes ging op rechts vijf spelers voorbij en liet vervolgens de doelman kansloos. De Mexicaan kreeg van de bezoekers op de website van de FIFA 33 procent van de stemmen achter zijn naam.

  Het op een na mooiste doelpunt staat op naam van de Chileen Gonzalo Jara, die 14 procent van de stemmen kreeg. Matthias Verreth, een 17-jarige aanvaller van PSV, moest voor zijn mooie doelpunt vrede nemen met 12 procent.

  Ook Dante Rigo behoorde tot de 12 genomineerden, maar zijn treffer geraakte niet in de top drie. Rigo, de enige 16-jarige in de selectie van bondscoach Bob Browaeys, maakte het enige doelpunt in de kwartfinales tegen Costa Rica.

  België veroverde een bronzen medaille op het WK U17. In de halve finales verloren de jonge Duivels van Mali, in de troostfinales waren ze met 3-2 te sterk voor Mexico.

  De goal van Verreth tegen Zuid-Korea:

  De goal van Rigo tegen Costa Rica:

  Het mooiste doelpunt van het WK U17: