• home
 • video
 • pas verschenen

  Wie wordt Sportman van het Jaar: De Bruyne, Milanov of Van Avermaet?

  Eén van deze drie wordt Sportman van het Jaar.

  Voetballer Kevin De Bruyne, discuswerper Philip Milanov en wielrenner Greg Van Avermaet zijn de drie supergenomineerden voor de trofee van Sportman van het Jaar. Bij de vrouwen gaat het om boksster Delfine Persoon, zeilster Evi Van Acker en judoka Charline Van Snick.

  Op 19 december ontdekken we tijdens het Sportgala in Brussel wie de opvolgers zijn van Rode Duivel Thibaut Courtois en atlete Nafi Thiam. Die worden verkozen door Sportspress.be, de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten. De top drie van elke categorie is nu al bekend, alleen de volgorde ligt nog niet vast.

  Bij de mannen is er opnieuw een Rode Duivel bij de supergenomineerden. Kevin De Bruyne neemt het voor de titel van Sportman van het Jaar op tegen discuswerper Philip Milanov, zilver op het WK, en Greg Van Avermaet, ritwinnaar in de Tour.

  Wereldkampioene Delfine Persoon is opnieuw genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar nadat ze vorig jaar naast de titel gegrepen had. Ook Evi Van Acker, wereldtop in het zeilen, is er opnieuw bij. Ze nemen het op tegen judoka Charline Van Snick, die goud pakte op het EK.

  De Rode Duivels en hun collega's van de U17 strijden met de Daviscup-ploeg om de eer van Ploeg van het Jaar.

  De supergenomineerden:

  • Sportman van het jaar: Kevin De Bruyne (voetbal), Philip Milanov (discuswerpen), Greg Van Avermaet (wielrennen)
  • Sportvrouw van het jaar: Delfine Persoon (boksen), Evi Van Acker (zeilen), Charline Van Snick (judo)
  • Belofte van het jaar: Tiesj Benoot (wielrennen), Si Mohamed Ketbi (taekwando), Youri Tielemans (voetbal)
  • Ploeg van het jaar: Daviscup-ploeg (tennis), Rode Duivels U17 (voetbal), Rode Duivels (voetbal)
  • Coach van het jaar: Gert Vande Broek (Yellow Tigers), Hein Vanhaezebrouck (AA Gent), Johan Van Herck (Daviscup-ploeg)
  • Paralympiër van het jaar: Peter Genyn (atletiek), Joachim Gérard (tennis), Marieke Vervoort (atletiek)