• home
 • video
 • pas verschenen

  Rugbylegende Jonah Lomu onverwacht overleden

  Jonah Lomu wordt beschouwd als één van de beste spelers aller tijden.

  Nieuw-Zeeland rouwt om het overlijden van ex-All Blacks-speler Jonah Lomu. De legende overleed gisterennacht onverwacht op 40-jarige leeftijd. Hij wordt beschouwd als een van de grootste rugbyspelers aller tijden.

  Jonah Lomu zette in 2002 een punt achter zijn indrukwekkende rugbycarrière. De Nieuw-Zeelander leed aan een zeldzame nierziekte en onderging in 2004 een niertransplantatie.

  Toch kwam het overlijden van Lomu onverwacht. De rugbylegende was nog maar net terug van een vakantie in Dubai en was afgelopen maand nog aanwezig op het WK rugby in Engeland.

  Tijdens zijn carrière maakte Lomu indruk met zijn imposante verschijning en snelheid. Hij maakte in 1994, op 19-jarige leeftijd, zijn debuut bij de All Blacks en speelde in totaal 63 wedstrijden in het shirt van Nieuw-Zeeland. Op het WK in Zuid-Afrika was hij met Nieuw-Zeeland verliezend finalist.

  De oorzaak van zijn zijn overlijden is nog niet bekend, maar zijn dood maakt wel veel reacties los in Nieuw-Zeeland en ver daarbuiten. Onder anderen de eerste minister van Nieuw-Zeeland sprak zijn medeleven uit. "Dit is erg triest nieuws. De gedachten van de hele natie zijn bij zijn familie."

  Jonah Lomu laat een vrouw en twee jonge kinderen achter.

  Palmares bij All Blacks:

  • WK 1995: finalist
  • WK 1999: 4e
  • Tri-nations: winnaar 1996, 1999, 2002

  De laatste haka van Lomu:

  Bekijk Jonah Lomu in actie:

  Reacties op het overlijden van Jonah Lomu: