• home
 • video
 • pas verschenen

  Potten bekend: Rode Duivels tegen Italië, Polen en Wales?

  Tegen wie moeten de Duivels het opnemen op het EK 2016?

  De UEFA heeft de potten bekendgemaakt waaruit geloot wordt voor de groepsfase van het EK 2016. België is reekshoofd, maar kan wel sterke landen als Italië of Polen treffen. Op 12 december wordt er geloot in Parijs.

  Gisteren werden de laatste barragewedstrijden afgewerkt en schaarden Oekraïne en Zweden zich nog bij de laatste 24. Op basis van de UEFA-ranking werden de landen ingedeeld in potten. De Rode Duivels zijn reekshoofd, net als titelverdediger Spanje en Duitsland. Frankrijk is als gastland al zeker reekshoofd in groep A.

  De echte toppers ontloopt België dus in de groepsfase, maar toch kunnen de Duivels nog in een erg lastige groep terechtkomen. In het slechtste scenario loten ze Italië uit pot 2, Polen of Zweden uit pot 3 en Wales of Turkije uit pot 4.

  Op 12 december weten de Rode Duivels hoe zwaar hun opdracht in de groepsfase van het EK wordt want dan wordt er geloot in Parijs.

  Indeling van de potten: