• home
 • video
 • pas verschenen

  Persoon: "Tof dat publiek me steunt, maar ga toch niet naar Sportgala"

  Delfine Persoon is een van de drie supergenomineerden voor Sportvrouw van het Jaar. Bijna 80% van de Sporza-surfers vindt dat Persoon de titel verdient. "Maar ik wil geen tweede keer zo'n teleurstelling meemaken zoals vorig jaar", zegt ze aan Sporza.

  Vorig jaar trok Delfine Persoon als topfavoriete naar het Sportgala, maar ze moest uiteindelijk de trofee aan Nafi Thiam laten. Dat zette heel wat kwaad bloed, ook bij Persoon zelf.

  Een jaar later is Persoon opnieuw een van de drie kandidaten voor Sportvrouw van het Jaar. Volgens de surfers van Sporza (zie onder) zelfs dé topfavoriete.

  "Het is altijd heel leuk als je de steun van het publiek hebt, zeker als dat voor een minder belangrijke sport als boksen is. Dit motiveert me om voort te doen en de beste te blijven."

  "Maar ik zie het nog altijd niet zitten om toch aanwezig te zijn op het Sportgala. Vorig jaar was een grote teleurstelling en ik zou niet graag twee keer hetzelfde meemaken."

  Uiteindelijk zijn het ook de sportjournalisten die beslissen wie de trofee krijgt en niet de (Vlaamse) surfers. "Als het is zoals vorig jaar ziet het er niet positief uit", lacht Persoon wat groen. "Afwachten maar."