• home
 • video
 • pas verschenen

  Nicolas Frutos keert als trainer terug naar Anderlecht

  "Dit is een droom die werkelijkheid wordt", zegt Frutos.

  Nicolas Frutos keert terug naar zijn ex-club Anderlecht. De Argentijn, in de hoofdstad goed voor drie landstitels en 47 doelpunten, gaat na de winterstop de U21 van paars-wit trainen. "Dit is een droom die uitkomt. Ik ben een man van het huis", zegt een gelukkige Frutos.

  Dat Frutos vroeg of laat op het oude nest zou neerstrijken, stond in de sterren geschreven. De voormalige aanvaller van Anderlecht heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij in het Astridpark aan de slag wou als trainer en die liefde was wederzijds.

  Zo heeft Anderlecht de 34-jarige Frutos in dienst genomen als coach van de beloften. Frutos volgt René Peeters op, die de U17 onder zijn hoede krijgt. "Ik zal de jongens in de eerste plaats mijn ervaring kunnen bijbrengen. Zowel als speler als als trainer", zegt Frutos op RSCA-tv.

  "Ik ben al vijf jaar coach en heb me goed kunnen voorbereiden op deze uitdaging. Nu is het zo ver. Ik zal dit zeer professioneel aanpakken."

  "De ambitie van een trainer van de U21 moet zijn om de spelers te adviseren en klaar te stomen voor de eerste ploeg. Daarmee wil ik het werk voortzetten dat hier al enkele jaren verricht wordt, met name jongeren opleiden in dit sterke opleidingscentrum."

  "Je ziet dat er veel eigen jongeren doorstromen naar de eerste ploeg en dat die snel heel veel geld waard zijn. Dat wil zeggen dat hier al een tijdje goed gewerkt wordt. Die lijn moeten we proberen door te trekken."

  "Ik ben een man van het huis"

  Welk soort voetbal wil Frutos zijn team graag zien spelen? "Elke trainer heeft zijn eigen stijl. Maar ik ben een man van het huis, dus heb ik zelfs in Argentinië en Paraguay, waar ze een heel ander voetbal spelen, de stijl van Anderlecht proberen op te leggen. En met succes, want na een tijdje zag je bijvoorbeeld Santa Fe goed voetballen en dat leverde ook de nodige resultaten op."

  Tweets: