• home
 • video
 • pas verschenen

  Messi maakt mogelijk comeback in Clasico: "Hij voelt zich goed"

  Lionel Messi staat weer op het trainingsveld bij Barcelona.

  Lionel Messi is na bijna twee maanden blessureleed opnieuw fit. Zaterdag staat de Clasico tussen Real Madrid en Barcelona op het programma, al lijkt de kans klein dat hij zal spelen. "Alles hangt af van de laatste dagen voor de wedstrijd", zegt Luis Suarez.

  Op 26 september scheurde Lionel Messi een ligament van zijn knie in de wedstrijd tegen Las Palmas. De Argentijn heeft deze week de trainingen hervat na bijna twee maanden buiten strijd te zijn.

  "Hij trainde de afgelopen dagen mee met de groep en voelde zich goed", zegt Luis Suarez. "Het heeft wat tijd gekost want zijn blessure kan riskant zijn voor zijn toekomst. Hij moet er voorzichtig mee omspringen."

  "De coach, de medische staf en Messi zelf zullen samen moeten beslissen of hij zaterdag al op het veld kan staan. Het hangt af van wat er zal gebeuren de laatste dagen voor de wedstrijd."

  Ondanks de afwezigheid van Messi, toonden Neymar en Suarez dat ze het ook zonder de Argentijn kunnen redden. "We hebben elk 10 doelpunten gescoord in die periode, maar de hiërarchie in de kleedkamer blijft zoals hij was. Iedereen weet wat Leo kan", legt Suarez uit.

  Suarez blikt ook vooruit naar de komende Clasico. "Ik denk niet dat de wedstrijd bepalend zal zijn voor het verdere verloop van de competitie."

  "We zijn aan elkaar gewaagd, het wordt nog een erg lange en moeilijke titelstrijd."