• home
 • video
 • pas verschenen

  Llodra: "Moet Belgen overtuigen dat ze Daviscup kunnen winnen"

  Llodra (links) heeft tonnen ervaring in de Daviscup.

  Met de Fransman Michaël Llodra als adviseur heeft België een geheim wapen voor de Daviscupfinale tegen Groot-Brittannië. "België heeft 30 procent kans om de Daviscup te winnen", zegt de Franse ex-tennisser. "Maar die kansen kunnen snel groeien."

  Michaël Llodra won als dubbelspeler drie Grand Slams en één Daviscupfinale. Op de valreep haalde België de Fransman aan boord als adviseur van het Daviscupteam.

  “Ik was verrast dat (kapitein, red) Johan Van Herck me opbelde. Maar ik was tegelijkertijd ook enthousiast, want ik heb heel goede herinneringen aan de Daviscup.”

  "Wat ik het Belgische team kan bijbrengen? Mijn ervaring in het dubbelspel: ik heb vier Daviscupfinales meegemaakt. Ik ken dus het gevoel dat je hebt wanneer de Daviscupfinale dichterbij komt.”

  "De Daviscupfinale spelen in eigen huis en voor 13.000 fans… dat zal magisch zijn. Het is belangrijk dat we de druk omzetten in positieve energie, want dat kan het verschil maken in de finale.”

  “Met Andy Murray heeft Groot-Brittannië op papier al zeker twee van de vijf punten. En ook in het dubbelspel zijn de Britten favoriet, want Jamie Murray (broer van Andy) is een echte dubbelspecialist.”

  “Momenteel denk ik dat België 30 procent kans heeft om de Daviscup te winnen. Maar over enkele dagen kan dat stijgen naar 50 procent."

  "En tijdens de finale kunnen onze kansen nog groeien. Het is mijn plicht om de Belgen te overtuigen dat ze de Britten kunnen verslaan.”