• home
 • video
 • pas verschenen

  Deschamps: "Ik wil het Engelse volk bedanken"

  Didier Deschamps (r): "Het was een heel emotionele avond."

  Niemand in het Wembley-stadion in Londen bleef onbewogen bij de serene en indrukwekkende herdenking van de aanslagen in Parijs voor aanvang van de oefenmatch Engeland-Frankrijk. "Dat ging recht naar het hart", reageerde de Franse bondscoach Didier Deschamps.

  Terwijl België-Spanje en Duitsland-Nederland werden afgelast, ging Engeland-Frankrijk gewoon door. De wedstrijd had een enorme symbolische betekenis.

  "Sinds onze aankomst hebben we enorm sterke steunbetuigingen gekregen. Daarvoor wil ik het Engelse volk en al wie hier op Wembley was danken. Het waren heel emotionele momenten. De hele wereld was verenigd in deze verbroedering. Het was mooi en ontroerend", zegt Didier Deschamps.

  "De wedstrijd van vandaag had een sportieve dimensie, maar de menselijke dimensie was veel belangrijker. De zin om te voetballen was er bij de spelers, maar tegen een goed Engeland hadden we niet de mentale en fysieke argumenten in huis om een topmatch te spelen."

  Deschamps liet Lassana Diarra (foto) het laatste halfuur spelen. De international verloor zijn nicht bij de aanslagen. "Ik heb met hem gesproken. Hij vroeg me niets speciaals. Hij zei me dat hij beschikbaar was. Ik wou hem een signaal geven. Hij heeft ons een opmerkelijke boodschap gegeven (via de sociale media om de dood van zijn nicht bekend te maken, red). Dat hij hier was, betekende heel veel. Daarom liet ik hem meedoen."