• home
 • video
 • pas verschenen

  Brussel en Duitstalige Gemeenschap krijgen huiswerk van WADA

  Het WADA houdt België in de gaten.

  Het Wereldantidopingagentschap WADA heeft onder andere België en Frankrijk een negatief rapport gegeven. België krijgt strikte voorwaarden en moet daarmee tegen 18 maart 2016 in orde zijn. Voor Vlaanderen en de Franstalige Gemeenschap is er geen probleem, in Brussel en de Duitstalige Gemeenschap is er werk aan de winkel.

  Het WADA heeft slecht nieuws voor meerdere landen. Zo zijn België, Brazilië, Frankrijk, Griekenland, Mexico en Spanje op een "watchlist" gezet.

  Die landen moeten dringend hun antidopingprogramma overeenstemmen met het WADA of ze worden als "niet-overeenstemmend" ("non-compliant") beschouwd. België krijgt tot 18 maart volgend jaar de tijd om met alles in orde te zijn.

  Vlaams minister van Sport Philippe Muyters: "Voor Vlaanderen en de Franstalige Gemeenschap stelt zich geen probleem. Wij hebben onze zaken op orde zoals WADA het wil. Brussel en de Duitstalige Gemeenschap hebben de nieuwe WADA-code nog niet in hun wetgeving omgezet, waardoor ze door WADA met de vinger gewezen worden.”

  Rusland werd vandaag al als "non-compliant" beoordeeld. Dat is trouwens ook het geval voor Andorra, Israël, Argentinië, Bolivia en Oekraïne.

  Tweets: