• home
 • video
 • pas verschenen

  Anthuenis: "Duitsland en Spanje niet beter dan Rode Duivels"

  Anthuenis vindt dat België hoge ambities mag koesteren op het EK.

  België zit tijdens de EK-loting in pot 1 en staat eerste op de FIFA-ranking. "Weg met die underdogrol", zegt ex-bondscoach Aimé Anthuenis. "Het is nu het moment om te zeggen dat we voor de Europese titel gaan."

  Anthuenis: "Onderschat Zweden en Ierland niet"

  "Ik vind dat we niet te veel in de rol van de underdog mogen kruipen. Landen als Spanje, Duitsland en Frankrijk mogen we niet hoger inschatten dan België."

  "Met deze spelersgroep hebben we het recht om te zeggen dat we voor de titel gaan. We staan niet toevallig eerste op de FIFA-ranking. Als je kijkt naar de resultaten van de laatste vier jaar, is die leidersplaats zelfs oververdiend."

  "Maar denk ook niet dat we zomaar alle landen van de kaart zullen vegen. Zweden en Ierland bijvoorbeeld zijn zeker niet te onderschatten."

  Broos: "Tegen Polen en Rusland niet zomaar gewonnen"

  "Een toernooi valt niet te vergelijken met een oefeninterland. Als België op het EK tegen Italië uitkomt, ben ik er niet zo zeker van dat we weer zo'n zege zullen halen."

  "Zijn we op papier zeker van een zege tegen Rusland en Polen? Ik denk het niet. Het is niet omdat landen in pot drie of vier zitten, dat ze geen favoriet zijn."

  "Maar het is sowieso een voordeel dat we alle toplanden vermijden. Als België tot in de halve finales geraakt, mogen we van een geslaagd toernooi spreken."

  Ben Crabbé: "Tegen Duitsland kunnen we niet winnen"

  "Is het goed dat we landen als Spanje en Duitsland vermijden in de groepsfase? Volgens mij is het gemakkelijker om te spelen tegen minder goede landen dan tegen toplanden."

  "Ik denk niet dat we zomaar over Noord-Ierland zullen walsen. En tegen Duitsland winnen we zeker niet, want dat is de toekomstige Europese kampioen."

  "Engeland maakt zeker geen kans om het EK winnen, want die komen altijd doodmoe aan op een toernooi. Jammer dat Nederland er niet bij is, maar ze zullen snel terugkeren."

  De indeling van de EK-potten