• home
 • video
 • pas verschenen

  Vertonghen: "We voelden ons vrij veilig"

  Vertonghen keek reikhalzend uit naar het duel tegen Spanje.

  Ook de Rode Duivels zijn deze ochtend opgestaan met het nieuws dat de oefeninterland tegen Spanje van vanavond niet doorgaat. "We hebben vertrouwen in de mensen die instaan voor onze veiligheid", vertelde Jan Vertonghen gisteren nog aan Sporza voor het nieuws van de afgelasting naar buiten werd gebracht.

  "We zijn zeker bezig met het hele gebeuren, maar we voelen ons wel vrij veilig", antwoordde Vertonghen op de vraag of er angst heerst onder de Duivels na de terreur in Parijs.

  "We waren ons wel bewust van de extra veiligheidsmaatregelen. Het is jammer dat we zo moeten denken, maar zo is het nu eenmaal."

  Bij de zelfmoordaanslagen aan het Stade de France werd duidelijk dat ook voetbalfans geviseerd worden door de terroristen. Zijn de Duivels daarmee bezig?

  "Het is bij de spelers het meest besproken onderwerp van de afgelopen dagen. Het is heel dichtbij gebeurd, maar we moeten niet bang zijn", geeft Vertonghen aan. 

  "We hebben vertrouwen in alle mensen die ons beschermen en ons kunnen beschermen. We willen morgen gewoon lekker voetballen."

  Zover komt het dus niet. Gisterenavond besliste de voetbalbond in samenspraak met de veiligheidsdiensten om de interland tegen Spanje niet te laten doorgaan.