• home
 • video
 • pas verschenen

  Vader Umans: "Liever 30 euro kwijt, dan 20 mensen dood"

  De Bemvoort is de supportersclub uit Overpelt, waar Stijn Umans lid van was.

  Bij supportersclub De Bemvoort uit Overpelt, die normaal vanavond met 400 fans naar België-Spanje zou afzakken in Brussel, is er begrip over de afgelasting. Michael Vandersteen en Theo Umans zijn twee van hen. Het Journaal zocht hen op. Theo Umans is de vader van Stijn Umans, de overleden superfan van de Rode Duivels.

  Vandersteen en met hen de 399 anderen keken uit naar de interland. "Het was tegen Spanje, toch een goeie waardemeter voor onze Rode Duivels. Maar er staat vandaag meer op het spel dan alleen maar een voetbalwedstrijd, die later nog gespeeld kan worden."

  Zouden de fans - na wat er gebeurd is in Parijs - wel hebben kunnen genieten van de interland? Gemengde gevoelens daar bij Vandensteen: "Ik denk dat ik tijdens de match nog had kunnen genieten, maar voor en na de match in de menigte had ik wellicht ongeruster rondgelopen."

  Het is nog niet beslist of er later nog een België-Spanje komt of dat de fans hun geld terugkrijgen. Theo Umans ligt van dat laatste alvast niet wakker: "Ik ben liever 30 euro kwijt, dan dat er 20 mensen sterven."