• home
 • video
 • pas verschenen

  STVV-coach O'Loughlin: "Fan op EK van Ierland & Noord-Ierland"

  O'Loughlin is in zijn nopjes door de EK-kwalificatie van Ierland. "De Franse caféhouders moeten misschien Engels leren", zegt (de Noord-Ierse coach) van Sint-Truiden. "Maar door ons Iers accent zijn we toch onverstaanbaar."

  Gisteren veroverde Ierland een EK-ticket ten koste van Bosnië-Herzegovina.  "Een fantastisch moment voor het Ierse voetbal", zegt STVV-coach Chris O'Loughlin, zelf een Noord-Ier.

  "De spelers vochten als leeuwen. Het is geen team van spelers die bij topclubs in de Premier League spelen. Maar ze zijn wel geslaagd in hun missie."

  "Het sterke punt van het team is de vechtlust. Denk maar aan het WK 1990, toen de Ieren Roemenië uitschakelden. Het team groeide in dat toernooi en geraakte tot in de kwartfinales (tegen Italië)."

  Ierland kan op het EK botsen op Noord-Ierland, dat zich rechtstreeks kwalificeerde voor het toernooi als groepswinnaar. "Ik zal supporteren voor Ierland en Noord-Ierland", zegt O'Loughlin, zelf een Noord-Ier.

  "Het is uniek dat Ierland en Noord-Ierland samen op een EK aantreden. En met ook Wales en Engeland moeten de Franse caféhouders misschien Engels leren. Maar door ons Iers accent zijn we sowieso onverstaanbaar."