• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook Duitsland-Nederland afgelast wegens terreurdreiging

  De politie vond het niet veilig om de match te laten doorgaan.

  Duitsland en Nederland hebben dan toch niet tegen elkaar gevoetbald. De politie heeft de oefenmatch afgelast omdat er concrete aanwijzingen waren voor een aanslag met explosieven. "Er was concreet dreigingsgevaar voor de hele stad Hannover", liet de politie weten.

  De voltallige Duitse regering had de oefenmatch tussen Duitsland en Nederland moeten bijwonen, als krachtig signaal naar de terroristen: wij laten ons niet afschrikken.

  Maar toen de politie iets meer dan een uur voor de start een verdacht pakket vond in het stadion van Hannover werd het stadion meteen ontruimd.

  De vondst van het verdachte pakketje leidde tot chaotische taferelen op de toegangswegen rond het stadion, die een uur lang geblokkeerd waren. Iedere auto werd door agenten met zaklampen doorzocht, voordat de laatste honderden meters naar het stadion mochten worden overbrugd.

  Volgens de politie was er "concreet dreigingsgevaar voor de hele stad Hannover". Er waren aanwijzingen voor een aanslag met explosieven, zo maakte de politie bekend. Uiteindelijk werden nergens explosieven gevonden en werd niemand gearresteerd.

  Duitsland-Nederland volgt met deze afgelasting het voorbeeld van België-Spanje. De oefenmatch van de Rode Duivels werd gisteravond afgeblazen. Engeland-Frankrijk ging wel gewoon door.