• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin: "Ben klaar om 3 matchen te spelen in Daviscupfinale"

  David Goffin is niet bang voor Andy Murray.

  Over anderhalve week kan België geschiedenis schrijven in de Daviscupfinale. "We hopen dat Murray zo ver mogelijk geraakt op de Masters, zodat hij vermoeid is voor de Daviscup", zegt David Goffin, de speerpunt van de Belgische ploeg.

  Goffin: "Hopen dat Murray afgemat wordt op Masters"

  "De sfeer is heel goed in het team. Dat we nu tien dagen samen trainen, is volgens mij de ideale voorbereiding op de Daviscupfinale. Ik ben er klaar voor om drie matchen te spelen."

  “Dat ik onlangs nog verloren heb van Murray? Het was de laatste match van het seizoen en de vermoeidheid speelde me parten. De Daviscupfinale is iets helemaal anders. Ik hoop dat Murray zoveel mogelijk matchen moet spelen op de Masters, zodat hij wat afgemat is voor de Daviscupfinale."

  Coppejans: "Underdog ondanks thuisvoordeel"

  “Je voelt dat de spanning stijgt. Ondanks het thuisvoordeel denk ik nog altijd dat we de underdog blijven. De Britten hebben met Murray de nummer twee van de wereld in hun team.”

  “Maar we maken zeker een kans om te winnen. Als ik eventueel moet spelen, zal ik er helemaal klaar voor zijn.

  Kapitein Johan Van Herck: "Vechten voor elk punt"

  “We starten ongetwijfeld in de rol van underdog, want ik denk dat Engeland voor iedereen favoriet is. We moeten dat niet onder stoelen of banken steken. “

  “Maar bij iedereen is de motivatie heel groot om er iets moois van te maken. We zullen alles tot in detail voorbereiden, zodat we voor alle matchen honderd procent gewapend zijn. We zullen vechten voor elk punt en de finale proberen te winnen.”