• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach: "Een mensenleven is me veel meer waard dan een voetbalmatch"

  Marc Wilmots doet zijn verhaal voor het hotel van de Rode Duivels.

  Marc Wilmots kan het voetbalspelletje relativeren. De bondscoach heeft begrip voor de beslissing om België-Spanje niet te spelen. "Voetbal moet een feest zijn en moet een feest blijven", reageert Wilmots. "België-Spanje is een mooie affiche. Misschien spelen we die wedstrijd nog, misschien niet."

  "We spelen vanavond niet, het leven gaat door", reageert bondscoach Marc Wilmots vanochtend nuchter voor het hotel van de Rode Duivels.

  "Om half twaalf gisteravond heb ik te horen gekregen dat de wedstrijd niet doorgaat. Vanochtend aan de ontbijttafel hebben we iedereen op de hoogte gebracht. We verlaten nu het hotel. De spelers keren terug naar hun club, zo simpel is het."

  "De beslissing is hogerop genomen. Wij hebben de informatie gekregen dat de wedstrijd niet zal plaatsvinden. Dat moet je aanvaarden. Of je dat nu wil of niet."

  "Ik heb begrip voor de beslissing, ja. De politie en de staatsveiligheid zijn beter geïnformeerd dan ik. Een mensenleven is me ook veel meer waard dan een voetbalwedstrijd. Er zijn al duizenden wedstrijden gespeeld. Een meer of minder zal niks uitmaken."

  Waren de spelers bang na de aanslagen in Parijs? "Neen, absoluut niet. We hebben het nieuws gevolgd zoals iedereen, maar er bestond helemaal geen vrees binnen de groep."

  "Voetbal moet een feest zijn en moet een feest blijven"

  "België-Spanje is een mooie affiche, dat wel. Misschien spelen we die wedstrijd nog, misschien niet", geeft Marc Wilmots nog mee. "Het is jammer. We hadden ons voorbereid op een leuke wedstrijd."

  "Voetbal moet een feest zijn en moet een feest blijven. Als we niet zeker zijn dat het een feest zal zijn, kan ik begrijpen dat je zo'n beslissing neemt."