• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent gaat strenger controleren, Anderlecht stelt Ketjesdag uit

  Zakken of tassen zijn vrijdag verboden in de Ghelamco Arena.

  Naar aanleiding van de recente aanslagen in Parijs en de verhoogde terreurdreiging in België zullen voor AA Gent-Westerlo extra veiligheidsmaatregelen getroffen worden. Anderlecht stelt zijn Ketjesdag uit.

  AA Gent opent vrijdag de terugronde van de reguliere competitie met een match tegen rode lantaarn Westerlo. Zakken of tassen zijn verboden in de Ghelamco Arena.

  "Supporters met zakken of tassen kunnen we spijtig genoeg geen toegang geven tot het stadion", laat de landskampioen weten.

  "Er zullen bijkomende toegangscontroles worden uitgevoerd. Het fouilleren zal uitgebreider dan normaal zijn."

  "Wij willen nog één zaak benadrukken: los van het feit dat het verboden is, is het in de huidige context geen goed idee om bommetjes en/of ander pyrotechnisch materiaal mee te brengen en te ontsteken in de buurt van het stadion en/of tijdens de wedstrijd."

  De ingangen van het stadion zullen al geopend worden om 18u. De wedstrijd begint om 20.30u.
   

  Anderlecht stelt Ketjesdag uit

  In Anderlecht staat zondag de jaarlijkse fandag voor de jongste supporters op de kalender, maar die wordt uitgesteld. "De Ketjesdag moet een feest zijn", stelt voorzitter Roger Vanden Stock. "De jonge supporters verdienen een mooie, ontspannen dag."

  "Na de gruwelijke feiten van vorige zaterdag in Parijs wil de club geen enkel risico nemen. Daarom zal de Ketjesdag later georganiseerd worden."