• home
 • video
 • pas verschenen

  Wijsmans: "We ambiëren de titel bij Maaseik"

  Na enkele magere jaren gaat Maaseik weer op jacht naar de successen van weleer. Met de terugkeer van volleybal-icoon Wout Wijsmans wil de club de negatieve spiraal doorbreken. De intussen 38-jarige Wijsmans heeft zich zijn terugkeer naar volleybalclub Maaseik niet beklaagd en mikt op de titel.

  Volleybalclub Maaseik won maar liefst 14 titels in 20 jaar en domineerde samen met Roeselare het Belgische volleybal. Maar de jongste twee jaar was de ploeg ziek en met de terugkeer van Wout Wijsmans wil de club weer uit het dal kruipen.

  "De verwachtingen zijn groot, maar dat wist ik voorhand", zegt Wijsmans. "Zo gaat dat als je in een topploeg speelt, dat is altijd al zo geweest. Ik hou wel van die druk en kan er goed mee omgaan."

  "Ik ambieer het hoogste en dat is de titel. Ik ben niet naar hier gekomen om tevreden te zijn met een tweede of een derde plaats. Als iedereen beseft dat we als ploeg moeten spelen is de titel zeker mogelijk. We hebben elkaar nodig om tot goede resultaten te komen."

  Wijsmans keerde na een lang avontuur in Italië terug naar de club waar hij doorbrak als speler eind jaren 90. "Zowel op persoonlijk vlak als op familiaal vlak heb ik me mijn keuze nog niet beklaagd."

  "Zolang ik plezier heb en het fysiek aankan, blijf ik spelen. Mijn beste jaren zijn achter de rug, maar dat is ook logisch. Met al mijn ervaring kan ik ook op een andere manier iets toevoegen aan de club."

  Voorzitter van Maaseik: "Wout is de patron en zo iemand hadden we nodig"

  "De fout in het verleden was dat we geen leider in het team hadden", legt voorzitter Mathi Raedschelders uit. "Met Wout hebben we zo iemand gevonden."

  "Hij is de patron op het veld en dat hadden we nodig. Op training en zelfs bij time-outs in wedstrijden zie je dat zijn ervaring een meerwaarde is voor het team."