• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert: "Kijk uit naar terugkeer Van der Poel"

  Vechten de twee jonkies deze winter weer scherpe duels uit?

  Zondag is het zover: dan maakt Mathieu van der Poel zijn crosscomeback in het zand van Koksijde. "Als ik kan winnen tegen Mathieu, ben ik echt de beste", zegt Wout van Aert in Het Laatste Nieuws.

  In Gavere draaide Wout van Aert zijn zegemolen gisteren weer op gang. De "kroonprins van het veld" kan dit seizoen een rapport voorleggen van negen zeges in twaalf wedstrijden.

  Moet Van Aert straks weer rekening houden met Mathieu van der Poel, die na drie maanden blessureleed zijn comeback maakt in Koksijde?

  "Ik ken Mathieu en hij zal onmiddellijk een goed niveau halen", laat Van Aert optekenen in Het Laatste Nieuws. "Ik lees dat hij in Spanje zit en daar goed aan het trainen is."

  "Het is goed dat Mathieu er straks weer bij is. Ik twijfel er niet aan dat hij meteen een rol van betekenis zal spelen. Mathieu wil altijd iets laten zien."

  "Iedereen kijkt uit naar zijn terugkeer, ik ook. Ik hou ervan om te koersen tegen hem. Mensen zien onze duels graag. Nu is het vaak: "Wat als Mathieu erbij was geweest?". Als ik straks kan winnen tegen Mathieu, dan ben ik echt de beste."

  "Denk dat Nys blij is met zijn niveau"

  • Over Sven Nys: "Hij blijft nog wachten op een zege, maar voor een renner van 39 haalt Nys wel nog altijd een hoog niveau. Ik denk dat hij daar blij mee is."
  • Over Lars van der Haar: "Hij wint de wedstrijden die hij aangestipt heeft, zoals het EK."
  • Over Kevin Pauwels: "Hij is goed bezig."

  Bekijk het WK-duel (2015) tussen Van Aert en Van der Poel