• home
 • video
 • pas verschenen

  Murray: "Wil me geen zorgen maken over terrorisme"

  Andy Murray: "Ik wil niet in angst leven."

  De link tussen België en de aanslagen in Parijs baart de Britten op tien dagen van de Daviscupfinale zorgen. Er worden alvast extra veiligheidsmaatregelen genomen. Andy Murray, het speerpunt van de Britten, probeert er in ieder geval niet wakker van te liggen.

  Het wordt steeds meer duidelijk dat de kiemen van de aanslagen in Parijs in Brussel liggen. In de Britse pers maken ze zich toch een beetje ongerust over de finale van de Daviscup, die weliswaar in Gent wordt gespeeld.

  "Iedereen is op dit moment ongerust", probeert Andy Murray de boel wat te sussen. "Het beste wat we kunnen doen, is gewoon ons normale leven voort te zetten en niet te veel te veranderen. Anders laat je de terroristen winnen."

  "We moeten gewoon naar daar gaan en doen wat we altijd doen. Meer is niet mogelijk. Ik wil niet in angst leven elke keer ik een tennisveld opstap."

  Gijs Kooken, de CEO van Tennis Vlaanderen en organisator van de finale, maakt alvast werk van extra maatregelen. "Het pakket veiligheidsmaatregelen was al groot en nu bekijken we wat we nog extra kunnen doen. We krijgen hierbij veel steun van de overheid."

  "Het is iets te vroeg om nu al concrete maatregelen voor te stellen. We mogen ook niet alles publiek maken. Maar het zal gelijkaardig zijn met de maatregelen die worden genomen voor België-Spanje. Geen rugzakken of tassen meenemen bijvoorbeeld. Er komen ook enkele VIPs uit Groot-Brittannië en die zullen extra beschermd worden."