• home
 • video
 • pas verschenen

  Luk Wyns zingt op eerste rij uit volle borst mee met Antwerp-spionkop

  Antwerp zocht en vond zaterdagavond de aansluiting bij de topclubs in tweede klasse. Een 0-3-overwinning tegen Coxyde levert stamnummer 1 de derde plaats op, op drie punten van koploper Tubeke. Een camera van Sporza spotte acteur, regisseur, scenarist en Antwerp-fan in hart en nieren Luk Wyns.

  Omdat Coxyde de aangekondigde toevloed van Antwerpse aanhangers niet kon verwerken, werd de competitiewedstrijd wat verderop op neutraal terrein in Roeselare gespeeld.

  "Iets moet ervoor gezorgd hebben dat de supporters van Antwerp een slechte naam gekregen hebben, terwijl het allemaal keitoffe gasten zijn", zei Luk Wyns toen hij net aan het stadion aangekomen was.

  "Ik denk dat onze reputatie te maken heeft met 11 jaar frustratie. Antwerp is een club die in eerste klasse thuishoort. Het begint pijn te doen dat je daar al zo lang niet meer bent. Er zijn veel tranen gevloeid de laatste jaren. Maar nu voel je bij elke goal een brul van opluchting."

  "Vanavond zal alles zeer rustig verlopen, winnen of verliezen. Al is het wel belangrijk dat we winnen, anders zullen er een paar zeer gedeprimeerd zijn. We moeten weer aansluiting vinden bij de top van het klassement..."

  Wyns en zijn maats kregen wat ze wilden: een driepunter. De 0-3-overwinning van Antwerp leidde tot een feestje in de tribunes.

  Tweets:

  Een gesprekje met Luk Wyns voor de wedstrijd:

  Een gelukkige Luk Wyns na de wedstrijd:

  De reportage uit Sportweekend van 15 november: