• home
 • video
 • pas verschenen

  LA Lakers eren helden die Thalys-aanslag verijdelden

  De drie helden werden gehuldigd door de Lakers.

  De LA Lakers hebben zondag de drie Amerikanen die een aanslag op de Thalys verhinderden in augustus in de bloemetjes gezet. Anthony Sadler, Alek Skarlatos en Spencer Stone kregen in naam van Lakers-voorzitster Jeanie Buss een Lakers-shirt cadeau met hun naam erop voor aanvang van de wedstrijd tegen de Detroit Pistons. Ze ontmoetten ook Lakers-legende Kobe Bryant.

  Stone, Sadler en Skarlatos verbleven in Europa toen ze in augustus op een Thalystrein van Amsterdam naar Parijs Ayoub El Khazzani wisten te overmeesteren.

  El Khazzani had het vuur geopend en verwondde drie mensen. Hij was overigens in Brussel-Zuid op de trein gestapt.

  Op een persmoment net voor de wedstrijd bleef Sadler zeer bescheiden: "Ik ben Superman niet, maar het is belangrijk om in zo'n situatie niet bang te zijn, op te staan en iets te doen. Want als je dat niet doet, winnen de terroristen."

  Ook de aanslagen in Parijs kwamen aan bod. "Wat vrijdag gebeurd is, had afgelopen zomer ook kunnen gebeuren als we niet gereageerd hadden. Ik ben erg triest voor Frankrijk. Ik voel me verbonden met het land. Ik ben erg bedroefd na wat gebeurd is", zegt Stone.

  Enkele tweets: