• home
 • video
 • pas verschenen

  FIFA schorst twee Aziatische voorzitters wegens gesjoemel

  Ganesh Thapa

  Ganesh Thapa, voorzitter van de Nepalese voetbalbond FIFA, is voor tien jaar geschorst door de ethische commissie wereldvoetbalbond FIFA. Viphet Sihachakr, voorzitter van de voetbalbond van Laos, wordt voor twee jaar geschorst.

  Ganesh Thapa en Viphet Sihachakr hebben artikel 20 overtreden. Ze hebben cadeaus (lees: geld) aangeboden of aangenomen. De twee mogen zich tijdens hun schorsing niet inlaten met het voetbal in binnen- of buitenland.

  Thapa, die eveneens een boete van 20.000 Zwitserse frank (18.500 euro) kreeg, beging de overtredingen gedurende "meerdere jaren" in het kader van de verkiezingen in 2009 en 2011 van de Aziatische vertegenwoordigers voor het Uitvoerend Comité van de FIFA.

  Ook Sihachakr zou in de rand van het AFC-congres van 2011 geld ontvangen hebben van een andere voetbalofficial. Hij krijgt naast zijn schorsing een boete van 40.000 Zwitserse frank (37.000 euro).