Ga naar de inhoud

Extra veiligheidsmaatregelen tijdens Zesdaagse van Gent

 ma 16 november 2015 15:03
Jasper De Buyst en Kenny De Ketele wonnen vorig jaar in Gent.
Door de terreuraanslagen in Parijs zullen ook op de Zesdaagse van Gent extra veiligheidsmaatregelen gelden. "Het dreigingsniveau voor grote evenementen in België, sportief of cultureel, is naar aanleiding van de recente gebeurtenissen in Parijs opgetrokken", klinkt het bij de organisatie.

"De Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent wordt door Binnenlandse Zaken vanwege de grote publieke belangstelling in de categorie van evenementen met een verhoogd veiligheidsrisico (niveau 3) geplaatst", zegt de organisatie.

"Dit betekent dat er verschillende maatregelen genomen worden voor verhoogde controle, zowel door de organisatie als door de politie."

"Eén van die maatregelen is dat er aan de ingang controle zal zijn op meegebrachte tassen. Rugzakken, reistassen en dergelijke mogen niet binnen. De organisatie zal een locatie voorzien om deze in bewaring te geven, waarna ze bij het verlaten van het Kuipke kunnen worden opgehaald."

"Maar de organisatie dringt erop aan om geen rugzakken/reistassen en dergelijke mee te nemen! (Kleinere) handtassen kunnen wel, maar zullen ook gecontroleerd worden", besluit de organisatie.

De 75e editie van de Zesdaagse van Gent gaat dinsdag van start in het Kuipke. Jasper De Buyst en Kenny De Ketele wonnen vorig jaar in Gent, maar rijden dit jaar niet samen. De Ketele rijdt samen met Gijs Van Hoecke, De Buyst vormt een duo met Otto Vergaerde.