• home
 • video
 • pas verschenen

  Del Bosque: "Rode Duivels kunnen zeker het EK winnen"

  Del Bosque schat de Duivels hoog in.

  De Spaanse bondscoach Vicente Del Bosque is onder de indruk van België. "Het is een van de beste ploegen in Europa, met spelers die individueel het verschil kunnen maken", roemt hij de Duivels aan de vooravond van hun confrontatie.

  Spanje zette vrijdag Engeland weg met 0-2 en wordt meer dan een waardemeter voor de Rode Duivels. Maar ook voor de Spanjaarden wordt het een flinke test dinsdagavond.

  "België is een ploeg met heel sterke spelers en een uitstekende grote kern. De Duivels zijn ook allemaal actief in sterke Europese competities", zegt Del Bosque.

  "De Belgische spelers kunnen individueel het verschil maken. België is een van de beste ploegen in Europa en zeker een kandidaat om het EK in Frankrijk te winnen."

  Spanje staat zesde op de FIFA-ranking, die aangevoerd wordt door de Duivels. Een juiste waardemeter?  "De lijst is wat hij is en we bepalen niet hoe die berekend wordt."

  De laatste keer dat België en Spanje elkaar troffen, in 2009, werd het 5-0 voor Spanje. "Maar België heeft sindsdien wel enorm veel progressie geboekt."

  Del Bosque gunt mogelijk wel enkele spelers rust met het oog op Real-Barcelona van zaterdag. "Ik heb een ruime kern en al mijn spelers zijn prof en gefocust op de Spaanse ploeg. Trouwens staan er naast de Clasico nog topmatchen op het menu komend weekend."