• home
 • video
 • pas verschenen

  "Die joggingbroek is wat marginaal, maar als hij goed keept..."

  Gabor Kiraly en zijn grijze jogginbroek zien we terug op het EK.

  Hongarije heeft zich geplaatst voor het EK. Dat betekent dat we doelman Gabor Kiraly volgend jaar terugzien in Frankrijk en met hem zijn grijze joggingbroek. "Niet echt aangenaam om naar te kijken, maar het belangrijkste is natuurlijk dat hij goed keept", vindt styliste Lien Degol.

  Gabor Kiraly keept al sinds mensenheugenis in zijn grijze joggingbroek. Toen hij midden de jaren 90 eens zijn zwarte short vergat, ging hij in zijn joggingbroek tussen de palen staan. En die bracht hem geluk. "Sindsdien is die broek mijn talisman. Dat ga ik niet veranderen", zegt de inmiddels 39-jarige Hongaar.

  En dus gaat de grijze joggingbroek steevast mee in de sporttas. "Keept hij echt zo?", reageert styliste Lien Degol verbaasd wanneer we haar mening vragen over de bewuste broek. "Ik heb een beetje een "Helaasheid der Dingen-gevoel", het is wat marginaal."

  "Ik zie graag voetbal, maar dit is niet echt aangenaam om naar te kijken. Als ik hem op tv zie, zal ik wel eens lachen. Het is niet echt een professionele look, maar ik ga er ook geen groot drama van maken. Ik zou zijn geluksbrenger niet willen afpakken. Voor mijn part staat hij in zijn badkostuum in doel, als hij maar goed keept."

  En wat vindt ex-doelman Philippe Vande Walle? "Die grijze joggingbroek typeert Kiraly wel. Hij is bekend geworden door die broek, maar ook door zijn prestaties. Hij is een heel goede doelman", zegt Vande Walle aan Sporza.

  "Vroeger zag je in de winter wel vaker keepers met een lange broek, maar nu gebeurt dat niet meer. Zelfs niet op de training. Nu kiezen ze voor een strakke broek met een short erover of een halflange broek. Op de synthetische velden van vroeger was het ook ondenkbaar dat je met een korte broek zou keepen, maar de velden van nu zijn ook wel beter. Iedereen keept nu in een korte broek. De mode speelt daarin natuurlijk een grote rol."