• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vader Van der Poel: "Mathieu moet de kampioenschappen uit hoofd zetten"

  Van der Poel (archief) moet een kruis maken over een deel van het seizoen.

  Mathieu van der Poel ligt voor lange tijd in de lappenmand na een knieoperatie. Scoren in de klassementen is daardoor onmogelijk. Dat beseft ook vader Adrie: "Als hij geen last meer heeft van zijn knie, is dat de grootste overwinning van de winter."

  Van der Poel kwam hard ten val in de Ronde van de Toekomst en sukkelde nadien met pijn aan zijn beide knieën. Zijn rechterknie vertoonde openlijke wonden, maar het is uiteindelijk zijn linkerknie die onder het mes moest.

  "Van overbelasting is absoluut geen sprake", laat vader Adrie van der Poel weten aan Sporza. "De laatste 8 weken heeft hij misschien 200 kilometer gefietst. Het probleem aan zijn linkerknie was niet zichtbaar na zijn val en dus hadden we er minder aandacht aan besteed dan aan zijn rechterknie."

  "Mathieu kon deze week anderhalve dag pijnvrij fietsen, maar daarna ging het niet meer. Een operatie was nodig want blijkbaar was een vliesje gescheurd waardoor hij niet meer kon fietsen."

  Van der Poel staat minstens drie weken aan de kant, maar vader Adrie beseft dat zijn zoon wellicht langer out zal zijn. "Reken maar vijf weken extra voor hij weer in competitie kan komen. Hij moet die basisconditie weer opbouwen en mag zichzelf geen extra druk opleggen."

  "Mathieu moet de kampioenschappen uit het hoofd zetten. Als hij geen last meer heeft van zijn knie, is dat de grootste overwinning van de winter. Ik denk dat hij nog wel leuke dingen kan laten zien dit seizoen, maar het zal met ups en downs zijn."