• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Persoons doet oproep: "We moeten vechten als krijgers"

  Koen Persoons

  Koen Persoons weet ook niet goed wat hem overkomt. Zulke slechte seizoensstart (8 op 27) maakte hij in zes jaar Lokeren nog niet mee. "Het wordt tijd dat het keert", vertelt de middenvelder aangeslagen aan Sporza na de 2-0 in Oostende. "De druk op coach én spelers wordt almaar groter."

  Lokeren blijft achter met 0 op 9, de twaalfde plaats is hun deel, met evenveel punten als OHL, KV Mechelen en Standard.

  "We kwamen naar de kust om een resultaat neer te zetten. We beginnen nog redelijk en hebben wat kansen, maar we werden een paar keer koud gepakt en toen was het boeken toe."

  "We hebben er zeker voor gevochten en zullen blijven vechten. Het wordt tijd dat het keert, want op deze manier maken we het onszelf wel heel moeilijk."

  De situatie weegt op Persoons: "Ik zit met een rotgevoel. Ook met die interlandbreak nu worden het twee lange weken. Daarna spelen we tegen Leuven. We moeten eigenlijk in alle matchen nu drie punten pakken, maar dat soort wedstrijden worden nu heel cruciaal."

  "We moeten vechten als krijgers"

  De druk op de sportieve staf bij Lokeren wordt met de match groter: "De coach probeert die druk af te houden. Maar als er geen punten komen, gaat die druk alleen maar groter worden, niet alleen voor hem, maar ook voor de spelers."

  "Ik denk dat we eergevoel moeten hebben en de huidige situatie niet kunnen aanvaarden. We moeten - het klinkt cliché - gewoon werken. Als het niet gaat met mooi voetbal, dan moeten we er als krijgers voor vechten."

  "In Oostende hebben we dat geprobeerd, maar ik denk dat we met 11, 18 of heel de kern moeten zijn om dit te veranderen."