• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  J. Lukaku: "Wil op termijn één van de vaste keuzes worden op linksachter"

  Lukaku is één van de zes spelers uit de Belgische competitie bij de Duivels.

  Bondscoach Marc Wilmots pakte gisteren uit met een verrassende selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Andorra en Israël. Een van de nieuwe namen: Jordan Lukaku. De linksachter van competitieleider Oostende is in de wolken met zijn selectie en brandt van ambitie. "Ik ben nog jong, maar dit was het ideale moment om bij de Duivels te komen."

  Lukaku is één van de zes spelers uit de Jupiler Pro League, maar beseft wel dat het niet eenvoudig is voor spelers uit de Belgische competitie om bij de Rode Duivels te horen.

  "Als iedereen helemaal fit is, dan denk ik dat enkel backs uit de Belgische competitie kunnen worden opgeroepen. Alle andere verdedigers in de selectie zijn centrale verdedigers en in de andere linies speelt iedereen in een grote competitie."

  "Ik had zeker gehoopt op een selectie en ik denk dat dit het ideale moment is om bij de Duivels te komen. Ook voor Thomas Meunier en het trio van Gent is het een mooie erkenning."

  "Nu moet ik vooral bescheiden blijven en hard werken. Ik ben nog jong en wil dit niet zien als een bekroning voor de start van het seizoen. Ik hoop op lange termijn één van de vaste keuzes te worden op de linksachter."

  Samen slapen met Romelu? "Neen, dat denk ik niet"

  Bij de Rode Duivels ziet Jordan grote broer Romelu terug. "Hij is uiteraard heel blij voor mij, maar nam zijn rol van grote broer meteen heel ernstig. Hij wil veel samen trainen en hard werken, maar ik ben vooral heel blij dat we nog eens samen op het veld kunnen staan."

  "Of we ook samen gaan slapen? Neen, dat denk ik niet. Maar hij zal me wel 's ochtends wakker komen maken zodat ik zeker niet te laat ben voor de training."