• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boonen weer op kruissnelheid in Duitsland: "Bewijs dat conditie goed is"

  In juni had Tom Boonen ook al prijs in Keulen.

  Tom Boonen (Etixx-Quick Step) heeft in Duitsland de Münsterland Giro, een eendagskoers buiten categorie, op zijn naam geschreven. Hij klopte Roy Jans en de Duitser Nikias Arndt in de sprint. In juni was Boonen ook al de snelste in Keulen.

  Tom Boonen maakte het teamwerk af in Noordrijn-Westfalen. Etixx-Quick Step controleerde mee de wedstrijd.

  In de slotkilometers voerde Tony Martin het tempo op. De Duitser ging zelfs zo hard dat er even een gat viel.

  Op anderhalve kilometer van de streep werd het peloton opgeschrikt door een val. Boonen kon de tuimelperte ontlopen en vloerde Roy Jans en de Duitser Nikias Arndt in de sprint.

  Vierde zege van het jaar

  Tom Boonen, die over twee weken 35 kaarsjes uitblaast, zit nu aan vier zeges dit jaar. Eerder won hij de Ronde van Keulen, de openingsetappe in de Ronde van België en een etappe in de Eneco Tour.

  "Het was een leuke wedstrijd met een slingerend parcours en wat kasseistroken, technisch dus", zei Boonen."Met onze ploeg hebben wij de hele wedstrijd gecontroleerd, dat met de steun van enkele andere teams. In volle finale trachtte Tony Martin nog aan te gaan, maar het peloton riep zijn aanval een halt toe. Dus maakten wij ons met de ploeg op voor de sprint."

  "Met nog 300 meter voor de boeg ging ik vol aan en pakte ik de overwinning. Het geeft je altijd een goed gevoel nog eens een zege te boeken en het is een bewijs dat mijn conditie goed is. Ik trek nu naar de Ronde van Abu Dhabi en hoop daar ook mijn kans te kunnen gaan in enkele sprints."

  Uitslag Münsterland Giro (1.BC)

  1. Tom Boonen - 210 km in 4u10'23"
  2. Roy Jans - allen zelfde tijd
  3. Nikias Arndt (Dui)
  4. André Looij (Ned)
  5. Marcel Sieberg (Dui)
  6. Boris Vallée
  7. Sep Vanmarcke
  8. Pascal Ackermann (Dui)
  9. Amaury Capiot
  10. Christian Delle Stelle (Ita)

  Op de erelijst volgt Tom Boonen André Greipel op.