• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Holsbeeck: "Spelers zullen meegereisde fans vergoeden"

  Anderlecht ging met de billen bloot in Azerbeidzjan.

  De spelers van Anderlecht willen de meegereisde fans naar Azerbeidzjan financieel vergoeden na het debacle van gisterenavond tegen Qarabag. Dat heeft manager Herman Van Holsbeeck daags na de smadelijke nederlaag laten weten.

  Anderlecht moest liefst 3.666 kilometer reizen naar Bakoe, waar het gisterenavond Qarabag in de ogen keek. Het werd een ontmoeting om snel te vergeten, want een slap Anderlecht ging met 1-0 de boot in.

  Anderlecht beseft blijkbaar dat het een wanprestatie heeft afgeleverd. Door de lange reis hadden slechts een 50-tal dappere supporters de oversteek gemaakt naar de hoofdstad van Azerbeidzjan, maar Anderlecht wil die fans financieel vergoeden.

  "Na de wedstrijd kun je je wel verontschuldigen, maar je moet een gebaar doen voor de fans die deze non-match hebben bijgewoond", vertelde Herman Van Holsbeeck op de luchthaven in Bakoe.

  "De spelers gingen snel akkoord met deze actie. We moeten de fans respecteren en stellen daarom dit financieel gebaar. Het is logisch dat we iets zullen doen."

  Scherpe Van Holsbeeck: "De grootste tegenstander van Anderlecht is Anderlecht zelf"

  Herman Van Holsbeeck ontkent niet dat de nederlaag tegen Qarabag een mokerslag was voor Anderlecht. "Na de match dacht ik dat ons Europese avontuur bijna voorbij was, maar na de late gelijkmaker van Monaco is er nog altijd iets mogelijk. Al moeten we nu wel punten pakken op het veld van de sterkere ploegen."

  Hoe analyseert de Anderlecht-manager de wedstrijd? "We zijn pas in de tweede helft aan de match begonnen, maar een resultaat moet je vanaf de eerste minuut halen. Fysiek was er geen probleem, het ging gewoon over de mentaliteit."

  "We proberen de beste omstandigheden aan onze spelers te geven, want iedereen wordt goed betaald en rijdt met een mooie wagen. Je kunt geklopt worden, als je vaststelt dat de uitvoeringssnelheid van de tegenstander te hoog ligt. Maar dit Qarabag hadden we eigenlijk bijna moeten wegblazen. Dat is mijn grootste ontgoocheling."

  "Een match duurt 90 minuten", zegt Van Holsbeeck nog. "Iedereen moet beseffen dat hij met de juiste mentaliteit aan de wedstrijd moet beginnen. Ik heb dat ook al in de Belgische competitie gezien. Ik durf te zeggen dat wij de beste kern van België hebben. Maar de grootste tegenstander van Anderlecht is Anderlecht zelf."

  "Voor de technische staf moet dit ongelofelijk frustrerend zijn, want ik weet wat zij er allemaal voor doen. Maar iedereen moet voor de spiegel staan en moet er misschien nog meer voor doen. Als je het shirt van Anderlecht draagt, dan heb je verantwoordelijkheden."

  "Naar de kleedkamer gaan? Niet als je daarna een 5-0-nederlaag krijgt"

  Herman Van Holsbeeck deelde ook nog een sneer uit naar Bart Verhaeghe, de voorzitter van Club Brugge. Verhaeghe had onlangs verteld hoe hij de Club-spelers op scherp had gezet met een bezoekje in de kleedkamer.

  "Wat Anderlecht doet, zullen we niet aan de media vertellen", antwoordde Van Holsbeeck op de vraag of ook hij in de Anderlecht-kleedkamer een donderpreek zal geven.

  "Als een voorzitter zich in de kleedkamer kwaad maakt en enkele dagen later een 5-0-nederlaag om de oren krijgt, dan is het beter om niet naar de kleedkamer te gaan. Wat we doen, vertellen we niet. Maar dat we de koppen bij elkaar zullen steken, is zeker."