• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Genechten troeft Roelandts af in sprint in Eurométropole

  Jonas Van Genechten was de snelste in de sprint.

  De Belgen blijven het goed doen in de Tour de l'Eurométropole. Na Jens Debusschere heeft nu ook Jonas Van Genechten (IAM) een rit op zijn naam geschreven. In de tweede rit in lijn was hij de snelste in een massasprint. Alexis Gougeard blijft leider.

  De eerste aanval van de dag was meteen de goeie. Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen) ging er met vijf andere renners vandoor. Het peloton liet begaan en medevluchter Gregory Habeaux pakte onderweg naar Poperinge de bergtrui.

  Pas in de laatste ronde besloot FDJ dat het welletjes geweest was. In de bergachtige slotfase smolt de voorsprong van de kopgroep als sneeuw voor de zon. Sprinters Jens Debusschere (Lotto-Soudal) en leider Alexis Gougeard (AG2R) kregen het moeilijk, maar konden het hoofd boven water houden.

  Net toen de sprintersploegen hun treintje op de rails zetten, viel Debusschere dan toch weg door een kettingbreuk. Jurgen Roelandts nam zijn plaats in, maar was niet opgewassen tegen de sprint van Jonas Van Genechten. Louis Verhelst (Cofidis) vervolledigde het Belgische podium. De Fransman Gougeard blijft leider.

  Debusschere: "De ene dag zit het mee, de andere niet"

  • Jonas Van Genechten: "Wij moesten in de slotkilometers vol doorgeven om onze plaats te behouden in het eerste gedeelte van het peloton, maar de ploeg verrichtte schitterend werk door mij op de beste manier naar voor te brengen. Ik zat in de laatste kilometer op de vierde plaats en wist dat ik een kans maakte. In de laatste 300 meter werd ik even verrast toen Jürgen Roelandts voorbij kwam gereden, maar ik ben dan vol aangegaan en kon hem toch nog achter mij houden."
  • Jens Debusschere: "Ik denk dat Timothy Dupont een beetje te gretig in mijn wiel wou zitten. Op een handvol kilometers van de meet zat hij al te duwen en te trekken achter mij. En dan gebeurde het onoverkomelijke. Hij reed met zijn voorwiel mijn versnellingsapparaat eraf. Meteen was het over voor mij. Een gemiste kans om voor de tweede opeenvolgende keer te winnen. De ene dag zit het mee, de andere dag slaat het tegen. Onze kansen zijn evenwel nog niet verdwenen. Zaterdag is er wellicht nog een massasprint in Nieuwpoort en Jürgen Roelandts is met de bonificatieseconden toch weer wat dichterbij leider Gougeard gekomen. Het kan nog alle kanten uit."

   

  Uitslag:

  01. Jonas Van Genechten
  02. Jurgen Roelandts
  03. Louis Verhelst
  04. Edward Theuns
  05. Marc Sarreau (Fra)
  06. Tom Van Asbroeck
  07. Justin Jules (Fra)
  08. Danilo Napolitano (Ita)
  09. Floris Gerts (Ned)
  10. Dennis Coenen
  25. Alexis Gougeard (Fra)

  Stand na rit 2:

  01. Alexis Gougeard (Fra) in 8u24'36"
  02. Martijn Keizer (Ned) op 3"
  03. Matthias Brändle (Oos) 12"
  04. Jürgen Roelandts 14"
  05. Dries Devenyns 15"
  06. Reto Hollenstein (Zwi) 17"
  07. Olivier Pardini z.t.
  08. Johan Le Bon (Fra) 18"
  09. Tom Bohli (Zwi) 19"
  10. Anton Vorobjev (Rus) 21"