• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pellegrini: "Kompany niet fit voor de Rode Duivels"

  "Het is belangrijk voor Vincent om bij de groep te zijn."

  Marc Wilmots hoopt dat kapitein Vincent Kompany opnieuw fit is voor de tweede interland tegen Israël. Maar Manchester City-coach Pellegrini stelt hem teleur. "Het is belangrijk voor België en voor Kompany dat hij bij de groep is, maar hij zal zeker niet kunnen spelen."

  Marc Wilmots verraste niet alleen met nieuwe namen in zijn selectie, hij riep ook Vincent Kompany op. De speler van Manchester City sukkelt nochtans met een kuitblessure. En volgens zijn coach Manuel Pellegrini zal hij niet fit raken voor de Rode Duivels. "Als hij niet voor zijn club kan spelen, dan kan hij ook niet voor zijn land spelen. Dat lijkt me logisch."

  "Hij werkt hier hard aan zijn revalidatie, maar we moeten afwachten hoe het de komende weken evolueert. De kuit is een lastige spier. Deze interlandbreak is misschien goed om te herstellen."

  "Ik ben niet verrast dat hij opgeroepen werd. Vincent is een heel belangrijke speler. Ik vraag hem niet om niet naar de Rode Duivels te gaan. Als de nationale ploeg je oproept, dan ga je. Daar heb ik geen probleem mee."

  "België moet nog twee belangrijke wedstrijden spelen met het oog op het EK. Het is belangrijk voor België en voor Kompany dat hij bij de groep is, maar hij zal zeker niet kunnen spelen."