• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nuytinck sneuvelt als laatste Belg in tweede ronde

  Cédric Nuytinck stuntte gisteren nog tegen het nummer 31 van de wereld.

  Cédric Nuytinck (ITTF-170) heeft niet opnieuw kunnen stunten op het EK tafeltennis in Rusland. Onze landgenoot moest in de tweede ronde het hoofd buigen voor de ervaren Spanjaard Wen He Zhi (ITTF-87).

  Nuytinck had zich als enige Belg in het enkelspel geplaatst voor de eindfase op het EK. Gisteren zorgde hij nog voor een stunt door in de eerste ronde Patrick Baum, het nummer 31, uit te schakelen met 4-0.

  Maar onze landgenoot kon die prestatie niet herhalen in de tweede ronde. Wen He Zhi stuurde Nuytinck naar huis. De 53-jarige veteraan haalde het met 4-1. De setstanden waren 7-11, 11-9, 14-12, 11-8 en 11-5.

  Door de exit van Nuytinck blijven er geen Belgen meer over in Rusland. De anderen sneuvelden in de kwalificaties van het enkelspel. In het dubbelspel bij de vrouwen werden Lisa Lung en Eline Loyen wel nog opgevist als "lucky losers", maar ze verloren in de eerste ronde met 0-3 tegen de eerste reekshoofden.