• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mertens na kopbalgoal: "We hebben er veel op getraind"

  Napoli heeft in de Europa League-groepsfase nog geen steek laten vallen, onder meer dankzij Dries Mertens. Met 3 doelpunten in 2 wedstrijden groeit de Rode Duivel stilaan uit tot "Mister Europe" van de Italiaanse club.

  Dries Mertens plaatste gisteren tegen Legia Warschau na 54 minuten de 0-1 op het scorebord met een rake kopbal. Kopbaldoelpunten zijn niet meteen het handelsmerk van Mertens, maar de flankspeler geeft in La Gazzetta dello Sport aan dat zijn goal geen toevalstreffer was.

  "Ik ben tevreden met mijn doelpunt, want we hebben vaak getraind op die actie. Mijn goal geeft ons dus voldoening, want onze trainer vraagt altijd om naar de eerste paal te trekken", analyseert Mertens.

  La Gazzetta dello Sport is overigens onder de indruk van de Europese prestaties van Mertens. De Rode Duivel heeft zijn doelpuntenteller bij Napoli in de Europa League nu al op 7 gezet. Van de laatste 9 Napolitaanse doelpunten in Europa nam Mertens er 4 voor zijn rekening.

  "Napoli en zijn fans missen natuurlijk de hymne van de Champions League", schrijft de Italiaanse sportkrant. "Maar dankzij Dries Mertens hebben de avonden in de Europa League toch iets speciaals."

  "Mertens is de voorbije seizoenen bijna steeds titularis in Europa en tijdens de Europese avonden kan hij zich als een van de weinigen opladen en verandert hij in een echte leider", klinkt het.

  "Tussen Mertens en Napoli is er tegenwoordig een sterke band. De supporters lieten zich afgelopen zomer horen toen er sprake was van een transfer, maar intussen wordt er al gesproken over een nieuw contract."

  De goal van Mertens tegen Legia Warschau

  De goals en acties van Mertens tegen Club Brugge