• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hans Van Alphen klist dief en krijgt schoenproductje als beloning

  "Zo super-spectaculair was het niet."

  Hans Van Alphen heeft een heldendaad verricht. Toen de tienkamper woensdagnamiddag in een winkel in Hasselt een paar schoenen kocht, was hij getuige van een diefstal. Van Alphen zette spoorslags de achtervolging in en kon de buit teruggeven aan de winkeldame.

  "Het was allemaal niet zo super-spectaculair", zegt Van Alphen aan Peter Van de Veire van MNM. "Ik had er beter niks van op Twitter gezet. Wat er gebeurd is? Aangezien de juffrouw van de winkel net niet snel genoeg was, ben ik achter de jonge dief gelopen."

  "De jongen had een doosje gestolen met een broeksriem erin. Toen hij op zijn fiets zat en ik hem naderde, heeft hij de riem in mijn richting gegooid. Ik heb hem dus niet ingerekend of zo, ik heb gewoon de goederen teruggebracht."

  Peter Van de Veire vroeg Van Alphen of hij toevallig geen speer bij zich had om de dief te vatten. Van Alphen: "Neen, haha. Die neem ik niet zo dikwijls mee op straat. Of ik een beloning gekregen heb? Ja, eigenlijk wel, haha. Ik had schoenen gekocht en heb een extra productje meegekregen om ze in te smeren."

  Het spurtje stond uiteraard niet in de planning van Van Alphen. "Ik zit momenteel in een rustperiode. Dus heb ik eigenlijk al te veel gedaan door achter die jongen te lopen en een sprintje in de stad te trekken."

  Tweet van Van Alphen:

  En weer over tot de orde van de dag: